Cevapcici

20 Oct

Τα τσεβάπτσιτσι είναι τα σέρβικα κεμπαπτσάκια, μικρά μπιφτέκια που φτιάχνονται με σκόρδο και μπόλικη πάπρικα.

2 κούπες βρασμένο κιμά σόγιας (TVP)

¾ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¾ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. κύμινο

1 μεγάλη σκ. σκόρδο λιωμένη

1 κ.σ. αηβάρ

1 κ.σ. λάδι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

¾ κούπας γλουτένη

→ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε καλά (τη γλουτένη τη βάζουμε τελευταία).

Σχηματίζουμε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα βάζουμε στο καλαθάκι του ατμού.

Τα αφήνουμε να ψηθούν στον ατμό για 30′ περίπου, μέχρι να δέσουν καλά.

Έπειτα τα βγάζουμε, τα λαδώνουμε λίγο και τα ψήνουμε σε σχάρα ή μαντεμένιο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα τρώμε με λεμονάκι και για πιο ορίτζιναλ γεύση τα σερβίρουμε με αηβάρ και ψητά κρεμμύδια!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: