Μπρουσκέτα

24 Oct

6 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο ή και φρέσκο, έβαλα μπαγκέτα)

1-2 τομάτες

1 μικρό κρεμμύδι

2-3 σκ. σκόρδο

ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. πέστο από σπανάκι

→ Σε ένα μπωλάκι κόβουμε την τομάτα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε λάδι και αλάτι και αφήνουμε στο ψυγείο.

Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε τηγάνι μερικά λεπτά μέχρι να καψαλιστεί και να ξεροψηθεί. Αν θέλουμε το αλείφουμε με λίγο λάδι πρώτα.

Βγάζουμε το ψωμί απ’ τη φωτιά, κι έτσι όπως είναι ζεστό και τραγανισμένο ξύνουμε πάνω του το σκόρδο. Για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητο το ψωμί να μην είναι πια μαλακό. Ξύνουμε περίπου 1 σκελίδα σκόρδο ανά 2 ή 3 φέτες ψωμί.

Έπειτα απλώνουμε σε κάθε φέτα περίπου 1 κουταλάκι πέστο από σπανάκι ή και άλλο πέστο που μας αρέσει (όλα τα πέστο είναι μαζεμένα εδώ).

Παίρνουμε το μπωλ με τις τομάτες απ’ το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω σε κάθε φέτα 1 γεμάτη κουταλιά τουλάχιστον.

Σερβίρουμε σε πιάτο/πιατέλα με φρέσκα φύλλα ρόκας ή βασιλικού και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο ορεκτικό!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

2 Responses to “Μπρουσκέτα”

  1. VeganLou 1 24 October at 23:47 #

    Ντομάτα με πέστο αγαπημένος συνδυασμός! Πιστεύω και ένα τυρί στυλ μοσταρέλα θα του πήγαινε (αν ψηθεί και λίγο)!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: