½ κούπα κόκκινες φακές
4 κούπες ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αηβάρ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 σκ. σκόρδο λιωμένες
μισό κρεμμύδι λιωμένο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¾ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
¼ κ.γ. κύμινο, καγιέν, τζίντζερ σε σκόνη, άσπρο πιπέρι
6 κ.σ. διατροφική μαγιά
→ Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τον ζωμό και τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (~10′).
Έπειτα ρίχνουμε την πολέντα, το λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε την πολέντα για 10′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας ρίχνουμε το μείγμα της πολέντας και το τυλίγουμε σε ρολό, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.
Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί εντελώς.
Εγώ για να κρατηθεί τυλιχτό σφιχτά, το τύλιξα και με μια πετσέτα κουζίνας από πάνω.
Όταν έχει κρυώσει εντελώς, το ξετυλίγουμε!
Πα-ρααααμ!
Το κόβουμε σε φέτες και το τρώμε!!
Καλή επιτυχία!
Oι κοκκινες φακες μπορουν να αντικατασταθουν απο κατι αλλο?
Ναι, μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο όσπριο πχ ρεβίθια, φάβα κ.α. και να προσαρμόσεις τον χρόνο μαγειρέματος.