1-2 πακέτα φρυγανιές ή μπισκότα
250 ml φυτική κρέμα
120 gr μαργαρίνη
1 σφηνάκι ρούμι
6 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. κακάο
χυμός από 1-2 πορτοκάλια
1½ κούπα καφές φίλτρου/εσπρέσσο γλυκός
→ Στεγνώνουμε το τόφου με λίγο χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα, την μαργαρίνη και ρούμι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
[το τόφου θέλει περισσότερο χτύπημα όσο πιο σκληρό είναι-εγώ που έβαλα firm tofu ήθελε αρκετή επιμονή μέχρι να γίνει κρέμα]
Παίρνουμε τα μπισκότα ή φρυγανιές για 1 στρώση και τις βουτάμε μία μία στον καφέ. Κάθε μία που βρέχουμε την στρώνουμε σε μεσαίο ταψί/φόρμα για κέηκ μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
Κάνουμε 1 στρώση και από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε με 2η και 3η στρώση, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε πάνω πάνω την τρίτη στρώση κρέμας.
Πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το τιραμισού να σταθεί κάμποσες ώρες πριν το κόψουμε.
Έπειτα το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και έτοιμο για φάγωμα!
Η συνταγή είναι από την μπροσούρα Vegane SchnupperWoche της Vegan Society της Αυστρίας.
Viel Glück!
Εξαιρετικό! Αν μπορείτε διορθώστε το λink για την φυτική κρέμα. Δεν λειτουργεί για να τη δω και να φτιάξω την τούρτα. Καταλαβαίνετε την απόγνωση μου ε? 🙂
Ποιο λινκ??
Εχω τρελαθει με τις συνταγες σου! Το τιραμισου ειν απο τα αγαπημενα μου γλυκα. Εαν χρησιμοποιησω Silken tofu θα ειν οκ; Ευχαριστω!!
Σε ευχαριστω πολύ 🙂 Αν βάλεις silken tofu, τότε καλύτερα βάλε firm silken tofu αν μπορείς να βρεις και μισο φλιτζάνι λάδι καρύδας, ειδάλλως δεν θα πήξει αρκετά η κρέμα. Καλή επιτυχία!
Σ ευχαριστω!!