Τούρτα Τιραμισού

30 Oct

200 gr τόφου

1-2 πακέτα φρυγανιές ή μπισκότα

250 ml φυτική κρέμα

120 gr μαργαρίνη

1 σφηνάκι ρούμι

6 κ.σ. ζάχαρη

2-3 κ.σ. κακάο

χυμός από 1-2 πορτοκάλια

1½ κούπα καφές φίλτρου/εσπρέσσο γλυκός

→ Στεγνώνουμε το τόφου με λίγο χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα, την μαργαρίνη και ρούμι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

[το τόφου θέλει περισσότερο χτύπημα όσο πιο σκληρό είναι-εγώ που έβαλα firm tofu ήθελε αρκετή επιμονή μέχρι να γίνει κρέμα]

Παίρνουμε τα μπισκότα ή φρυγανιές για 1 στρώση και τις βουτάμε μία μία στον καφέ. Κάθε μία που βρέχουμε την στρώνουμε σε μεσαίο ταψί/φόρμα για κέηκ μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.

Κάνουμε 1 στρώση και από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.

Επαναλαμβάνουμε με 2η και 3η στρώση, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε πάνω πάνω την τρίτη στρώση κρέμας.

Πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε το τιραμισού να σταθεί κάμποσες ώρες πριν το κόψουμε.

Έπειτα το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και έτοιμο για φάγωμα!

Η συνταγή είναι από την μπροσούρα Vegane SchnupperWoche της Vegan Society της Αυστρίας.

Viel Glück!

2 Responses to “Τούρτα Τιραμισού”

  1. Vicky 1 31 October at 14:41 #

    Εξαιρετικό! Αν μπορείτε διορθώστε το λink για την φυτική κρέμα. Δεν λειτουργεί για να τη δω και να φτιάξω την τούρτα. Καταλαβαίνετε την απόγνωση μου ε?🙂

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: