Ισπανική ομελέτα

2 Nov

400 gr πατάτες

300 gr κολοκύθα

1 κρεμμύδι

½-¾ κούπα αλεύρι

1 κ.γ. baking powder

1½ κούπα γάλα βρώμης

αλάτι, λάδι

→ Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους (χρησιμοποίησα κολοκύθα hokaido).

Την τηγανίζουμε σε λίγο λάδι μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει, και την βάζουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα τηγανίζουμε ελαφρώς (όχι να ξεροψηθούν).

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Τα απλώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα και αλατίζουμε.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την κολοκύθα και το γάλα και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέηκιν και λίγο αλάτι και σχηματίζουμε έναν χυλό.

Περιχύνουμε τον χυλό πάνω από τις πατάτες στο ταψί και απλώνουμε να πάει παντού.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για ~20′ στους 20ο°C.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε την ομελέτα μερικά λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και τρώμε!

 

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Ισπανική ομελέτα”

  1. anna 0 11 January at 14:30 #

    τελευταια στιγμη καταλαβα πως δεν εχω γαλα και εβαλα φυτικη κρεμα γαλακτος αριαωμενη με νερο..απλα δεν υπαρχει..!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: