3 κ.σ. χουρμαδόπαστα
(ή χουρμάδες ψιλοκομμένους)
5-6 κ.σ. χαρουπόμελο (ή άλλο σιρόπι)
κανέλα
½ κούπα αλεύρι
3 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. baking powder
50 gr μαργαρίνη
ξηροί καρποί
→ Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέηκιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαργαρίνη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μια ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Εντωμεταξύ παίρνουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ανοίγουμε φύλλο πλάτους 15 cm περίπου και μήκους περίπου 30-35 cm.
Κόβουμε 6 μακριές λωρίδες και τυλίγουμε τα μήλα ένα ένα (σαν μούμιες).
Τα γεμίζουμε με ψιλοκομμένη χουρμαδόπαστα (ή χουρμάδες) και ρίχνουμε μέσα και λίγο χαρουπόμελο.
Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για μισή ώρα περίπου.
Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε με κανέλα και λίγο σιρόπι ή τα πασπαλίζουμε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι παραλλαγή από το βιβλίο “Μάθε κι εσύ πως και τι να τρως σωστά” του Ν. Φοράδη.
any comments??