Μήλα ψητά

3 Nov

6 μήλα

3 κ.σ. χουρμαδόπαστα
(ή χουρμάδες ψιλοκομμένους)

5-6 κ.σ. χαρουπόμελο (ή άλλο σιρόπι)

κανέλα

½ κούπα αλεύρι

3 κ.σ. νερό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. baking powder

50 gr μαργαρίνη

ξηροί καρποί

→ Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέηκιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαργαρίνη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μια ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Εντωμεταξύ παίρνουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ανοίγουμε φύλλο πλάτους 15 cm περίπου και μήκους περίπου 30-35 cm.

Κόβουμε 6 μακριές λωρίδες και τυλίγουμε τα μήλα ένα ένα (σαν μούμιες).

Τα γεμίζουμε με ψιλοκομμένη χουρμαδόπαστα (ή χουρμάδες) και ρίχνουμε μέσα και λίγο χαρουπόμελο.

Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για μισή ώρα περίπου.

Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε με κανέλα και λίγο σιρόπι ή τα πασπαλίζουμε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι παραλλαγή από το βιβλίο “Μάθε κι εσύ πως και τι να τρως σωστά” του Ν. Φοράδη.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: