Μαραθόριζα (φινόκιο)

7 Nov

Η μαραθόριζα (ή φινόκιο) είναι ο βολβός του μάραθου και είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό. Εκτός από τη γλυκιά της γεύση, που θυμίζει άνηθο και ούζο, είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και θρεπτικών στοιχείων (έχει και φαρμακευτικές χρήσεις). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ωμή σε σαλάτες και μαγειρεμένη με άλλα λαχανικά ή και μόνη της.

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη επιλογή είναι να κάνουμε τη μαραθόριζα ψητή. Προσωπικά θεωρώ αυτό το πιάτο πολύ γκουρμέ!

Αρχικά την πλένουμε, κόβουμε τους μίσχους στο πάνω μέρος και βγάζουμε το εξωτερικό φύλλο.

Μετά κόβουμε το βολβό σε φέτες, φροντίζοντας κάθε φέτα να έχει κι ένα μέρος από τη βάση, ώστε να μη διαλυθεί.

Βάζουμε τις φέτες σε ταψί και τις λαδώνουμε. Τις αλείφουμε με λίγη σάλτσα σόγιας ή ξύδι μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρέσκο πιπέρι.

Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20′, γυρνώντας τις φέτες μια φορά, μέχρι να ροδοψηθούν.

Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα αμυγδάλου.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: