Horchata vegana

12 Nov

Η ορτσάτα είναι ένα δροσιστικό ρόφημα από ρύζι (ή άλλους σπόρους/καρπούς) και κανέλα, δημοφιλές στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

1 κούπα ρύζι

4 κούπες ζεστό νερό

→ βάζουμε το ρύζι στο νερό και το αφήνουμε 2 ώρες να μουλιάσει. Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ, ώστε το ρύζι να θρυμματιστεί. Το ξαναφήνουμε να μουλιάσει κι άλλο, για τουλάχιστον 3-4 ώρες ακόμη.

Προσθέτουμε στο μπλέντερ με το ρύζι και το νερό

1 κ.γ. κανέλα

1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

λίγη βανίλια

(έβαλα γάλα σόγιας με γεύση βανίλια)

→ Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.

Σουρώνουμε το μείγμα με λεπτό σουρωτήρι ή τουλπάνι.

Σερβίρουμε σε ποτήρια με παγάκια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: