Γρήγορο (και πολύ νόστιμο) ρολό!
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. αλεύρι
¾ κούπας νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
240 gr πολτός αμυγδάλου/ φουντουκιού
ή ό,τι μείγμα καρπών θέλουμε πχ. φιστίκια, καρύδια κ.α.
100 gr γαλέτα
αλάτι, πιπέρι
→ Σε μια κατσαρολίτσα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 10′, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1′.
Προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και “γαλετίσει” και το πιέζουμε καλά.
Ψήνουμε στους 180° για 30-40′.
Σερβίρουμε με φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών (βρασμένα σε νερό με λίγη ζάχαρη και μοσχοκάρυδο) κι αν θέλουμε με κάποια σάλτσα. Το ρολό αυτό κάνει πολύ ωραίες και συμπαγείς”φέτες”, μπορούμε δηλαδή να το κόψουμε σε λεπτές φέτες και τα βάλουμε σε σάντουιτς την επόμενη μέρα. 😉
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Υγιεινή Χορτοφαγία”.
δεν καταλαβα αν τα 100 γρ γαλετα τα χρησιμοποιουμε στο μιγμα ή για να “γαλετισουμε” την φορμα
Είναι για το μίγμα!
καπου βρηκα και διαβασα αυτο : -Διατροφική μαγιά = (δίνει λιπαρή και έντονη τυρένια γεύση, σαν παρμεζάνα)
1ος τρόπος: αναμίξετε αλεσμένα κάσιους (ή λιόσπορο ή φυστίκια) με αλάτι ιμαλαίων ή απλό αλάτι, λίγο λεμόνι, ελάχιστη σκόνη σκόρδο ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας ανάλογα με την συνταγή ώστε να δώσετε γεύση τυριού ή κρέατος.
2ος τρόπος: μείγμα από 80% μαργαρίνη Χωριό, 10-15% γλυκιά πάπρικα, 5-10% μουστάρδα . Τι γνωμη εχετε? μπορω να κανω αυτη την αντικατασταση στην συνταγη σας?
Δεν κατάλαβα τι αντικατάσταση εννοείς..