Πανεύκολη συνταγή για βίγκαν κρέπες! Γίνονται είτε γλυκές, είτε αλμυρές, και φτιάχνονται πολύ απλά και γρήγορα, χωρίς να σπάνε ή να κολλάνε. Έχω ενθουσιαστεί 🙂
50 gr μαργαρίνη
1 κ.γ. ζάχαρη
130 gr αλεύρι
1 κ.σ. σογιάλευρο
1½ κ.γ. baking powder
60 ml φυτικό γάλα
νερό όσο πάρει (~½ ως 1 κούπα)
λάδι για το τηγάνι
→ Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το σογιάλευρο και το μπέηκιν.
[το σογιάλευρο μπορεί να αντικατασταθεί με 1 δόση egg replacer]
Έπειτα ρίχνουμε το νερό και κάνουμε έναν λείο χυλό. Βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο να παγώσει!
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Φτιάχνουμε κρέπες ρίχνοντας μια κουτάλα χυλού στο τηγάνι και απλώνοντας ομοιόμορφα. Μόλις οι άκρες ψηθούν, ανασηκώνουμε την κρέπα και την γυρνάμε από την άλλη πλευρά για 1′ ακόμα.
Τρώμε με ό,τι γέμιση θέλουμε, από βίγκαν μερέντα..
..μέχρι βίγκαν τυρί! Εμείς τις φάγαμε αλμυρές (κι αμαρτωλές)!
Καλή επιτυχία!
Η αρχική συνταγή, που έχει επιπλέον ζάχαρη και βανίλια και γίνεται βάφλα, είναι από εδώ.
εξαιρετικές! θα προτιμούσα λιγότερη ζάχαρη …
kalispera! n rwtisw, futiko gala poio einai? sogias? mporoume n valoume mesa gala amugdalou i gala fountoukiou?
ναι φυτικο γαλα ειναι και το αμυγδαλου, φουντουκιου, ρυζιου κλπ
euxaristw! mipws exete n mou proteinete kamia marka apo auta ta galata pou n exei ta pio eugeusta? giati den exw piei pote k den thathela n dokimasw stin tuxi. episis to egg replacement ti akrivws einai k pws to vriskeis?
γαλα αμυγδαλου και φουντουκιου φτιαχνω στο σπιτι, τα γαλατα ρυζιου που εχω δοκιμασει ειναι ολα καλα, δεν εχω καποια προτιμηση.
το egg replacer ειναι ενα ετοιμο σκευασμα που εχουν ορισμενα καταστηματα με βιολογικα προιοντα, και χρησιμοποιειται κυριως σε γλυκα (π.χ. κεηκ, κρεπες, βαφλες κ.α.)
geia sas, ithela na rwtisw, an paraleipsoume to sogialeuro den tha ginei i krepa? epeidi hdh exoume valei kai to kanoniko mas aleuri…
Φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, το σογιάλευρο χρησιμοποιείται για να δέσει το μίγμα καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς, ή με λιναρόσπορο αν έχεις (1 κ.γ. λιναρόσπορο σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό).