Vegan κρέπες

14 Nov

Πανεύκολη συνταγή για βίγκαν κρέπες! Γίνονται είτε γλυκές, είτε αλμυρές, και φτιάχνονται πολύ απλά και γρήγορα, χωρίς να σπάνε ή να κολλάνε. Έχω ενθουσιαστεί🙂

50 gr μαργαρίνη

1 κ.γ. ζάχαρη

130 gr αλεύρι

1 κ.σ. σογιάλευρο

1½ κ.γ. baking powder

60 ml φυτικό γάλα

νερό όσο πάρει (~½ ως 1 κούπα)

λάδι για το τηγάνι

→ Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το σογιάλευρο και το μπέηκιν.

[το σογιάλευρο μπορεί να αντικατασταθεί με 1 δόση egg replacer]

Έπειτα ρίχνουμε το νερό και κάνουμε έναν λείο χυλό. Βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο να παγώσει!

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Φτιάχνουμε κρέπες ρίχνοντας μια κουτάλα χυλού στο τηγάνι και απλώνοντας ομοιόμορφα. Μόλις οι άκρες ψηθούν, ανασηκώνουμε την κρέπα και την γυρνάμε από την άλλη πλευρά για 1′ ακόμα.

Τρώμε με ό,τι γέμιση θέλουμε, από βίγκαν μερέντα..

..μέχρι βίγκαν τυρί! Εμείς τις φάγαμε αλμυρές (κι αμαρτωλές)!

Καλή επιτυχία!

Η αρχική συνταγή, που έχει επιπλέον ζάχαρη και βανίλια και γίνεται βάφλα, είναι από εδώ.

8 Responses to “Vegan κρέπες”

  1. mamou 1 25 December at 11:54 #

    εξαιρετικές! θα προτιμούσα λιγότερη ζάχαρη …

  2. Spookie 0 22 August at 15:59 #

    kalispera! n rwtisw, futiko gala poio einai? sogias? mporoume n valoume mesa gala amugdalou i gala fountoukiou?

    • 365vegandays 0 23 August at 09:00 #

      ναι φυτικο γαλα ειναι και το αμυγδαλου, φουντουκιου, ρυζιου κλπ

      • Spookie 0 23 August at 11:22 #

        euxaristw! mipws exete n mou proteinete kamia marka apo auta ta galata pou n exei ta pio eugeusta? giati den exw piei pote k den thathela n dokimasw stin tuxi. episis to egg replacement ti akrivws einai k pws to vriskeis?

        • 365vegandays 0 23 August at 12:38 #

          γαλα αμυγδαλου και φουντουκιου φτιαχνω στο σπιτι, τα γαλατα ρυζιου που εχω δοκιμασει ειναι ολα καλα, δεν εχω καποια προτιμηση.
          το egg replacer ειναι ενα ετοιμο σκευασμα που εχουν ορισμενα καταστηματα με βιολογικα προιοντα, και χρησιμοποιειται κυριως σε γλυκα (π.χ. κεηκ, κρεπες, βαφλες κ.α.)

  3. Katerina 0 14 September at 19:12 #

    geia sas, ithela na rwtisw, an paraleipsoume to sogialeuro den tha ginei i krepa? epeidi hdh exoume valei kai to kanoniko mas aleuri…

    • 365vegandays 0 15 September at 11:37 #

      Φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, το σογιάλευρο χρησιμοποιείται για να δέσει το μίγμα καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς, ή με λιναρόσπορο αν έχεις (1 κ.γ. λιναρόσπορο σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό).

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μπισκοτοβούτυρο! « project: 365 vegan days - 1 25 November

    […] τέλεια με κρέπες ή […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: