2 κούπες νερό ή ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι μικρό
1 καρότο
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. νιφάδες βρώμης
100 gr γιαούρτι σόγιας
αλάτι, πιπέρι
γαλέτα για πανάρισμα
→ Βάζουμε το κεχρί σε κατσαρολάκι μαζί με τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10′ να πιει το νερό του.
Ρίχνουμε σε ένα μίξερ το έτοιμο κεχρί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
Πλάθουμε κροκέτες, τις ρολάρουμε στη γαλέτα και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σεβίρουμε με σως!
για τη σως:
Χτυπάμε στο μίξερ
200 gr γιαούρτι σόγιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ματσάκι σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
και μεταφέρουμε τη σως σε μπωλ.
Η συνταγή -εδώ σε δική μου παραλλαγή και βιγκανοποιημένη- είναι από εδώ: http://www.worldonmyplate.com/el_GR/recipe.php?id=3575
Και μ’ αρέσει το κεχρί!! Γιαούρτι σόγιας εδώ όμως ούτε για δείγμα… 😦 Όμως η γιαουρτομηχανή μου φτιάχνεται 😀
Ίσως μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι στις κροκέτες με κεφίρ σόγιας, κι αν σου βγει πολύ νερουλό το μείγμα να βάλεις λίγες νιφάδες βρώμης παραπάνω.
φαίνεται πολυ καλη συνταγή!! θα την δοκιμάσω!
αντί για σχοινόπρασο αν βάλω το απλό φρέσκο κρεμμυδάκι ;
Ναι, ταιριάζει εξίσου!