½ κούπα διατροφική μαγιά
2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/8 κ.γ. άσπρο πιπέρι
3 ½ κούπες γάλα σόγιας
1 κούπα νιφάδες άγαρ άγαρ
½ κούπα λάδι
2 κ.σ. μίζο
½ λεμόνι (τον χυμό)
→ Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα κάσιους να γίνουν τρίμματα (όχι βούτυρο). Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σόγιας, το άγαρ και το λάδι και α αφήνουμε να σιγοβράσουν 5-10′ ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το άγαρ να διαλυθεί εντελώς.
Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σόγιας στο μείγμα με τα κάσιους, ενώ ταυτόχρονα το χτυπάμε με το μπλέντερ.
Ρίχνουμε όλο το γάλα, προσθέτουμε το μίζο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
Βάζουμε την τυροκρέμα σε ένα δοχείο και την βάζουμε στο ψυγείο. Για να σταθεροποιηθεί το τυρί θέλει να κρυώσει τουλάχιστον 4 ώρες.
Κάνουμε υπομονή!
Κρατάει 4 μέρες στο ψυγείο (λέμε τώρα).
Η αρχική συνταγή είναι εδώ: http://www.realfood.com/blog/vegan-cashew-cheese-recipe
Αυτό το τυρί λιώνει ξανά όταν ζεσταίνεται οπότε κάνει και για πίτσα! 😀
ακριβώς!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ….

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΑΓΑΡ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ.
ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΓΑΡ;
1 κούπα νιφάδες! Αν βάλεις σκόνη είναι λιγότερο! (περίπου το 1/3)
Απ’ όσο ξέρω άγαρ φθηνό έχει το Μπαχάρ, στην Ευριπίδου.
A νιφάδες….σωστά σε σκόνη είναι πολύ λιγότερο…
Δεν θυμαμαι την αναλογια αλλα μπορεί να ειναι και λιγότερο απο 1/3….
κατάλαβα…
οκ…
Πόσο το έχει το αγάρ το κιλό το μπαχάρ;