Συνταγή για σπιτική μαργαρίνη!
¼ κούπας+ 2 κ.γ. γάλα σόγιας
1 κ.γ. μηλόξυδο
¼ + 1/8 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
½ κούπα+ 1 κ.σ.+ 1 κ.γ. λάδι καρύδας
2¼ κ.γ. λεκιθίνη σόγιας σε κόκκους (βιολογική)
(προαιρετικά βάζουμε και μια πρέζα κουρκουμά)
→ Ανακατεύουμε το γάλα σόγιας με το αλάτι και τους κόκκους λεκιθίνης να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το ξύδι, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να σταθεί 5-10′.
Βάζουμε το μείγμα σε μίξερ και χτυπάμε δυνατά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ενώ συνεχίσουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν θέλουμε να βγει πιο κίτρινο βάζουμε και κουρκουμά (ή και άλλα μυρωδικά της προτίμησής μας).
Όσο το χτυπάμε θα φαίνεται σαν μαγιονέζα. Μετά από 1-2′ χτύπημα ακόμα, βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε σε βαζάκι. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, πήζει πολύ γρήγορα.
Το αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
Αυτό ήταν. Θα γίνει μια νόστιμη και αφράτη μαργαρίνη που απλώνεται εύκολα.
Βγαίνει τέλεια!
Η συνταγή είναι από εδώ.
Τελεια!!!! η μαργαρινη!!! Δεν εβαλα soy milk (ειμαι κατα) αλλα coconut milk. Eυχαριστουμε για την ωραια συνταγη.
χωρίς λεκιθίνη δεν πετυχαίνει ε?
νομιζω οτι η λεκιθινη ειναι απαραιτητη. Δεν ειναι κ πολυ ακριβη, εγω αγοραζω το μεγαλο κουτι κ παει παραπολυ καιρο. Εχει καταπληκτηκη γευση.
christina χωρίς λεκιθίνη δεν θα έχει απαλή/κρεμώδη υφή, αλλά θα θρυμματίζεται..
καλησπέρα! μετά την αλλαγή στην διατροφή μου πριν λίγους μήνες, είναι από τις πρώτες ιστοσελίδες που επισκέφτηκα και λάτρεψα! φοβερές συνταγές, έχω τρελαθεί να φτιάχνω! συγχαρητήρια λοιπόν! η ερώτηση μου είναι η εξής: που αλλού μπορώ να την χρησιμοποιήσω την λεκιθίνη σόγιας; την αγόρασα γι’αυτήν την συνταγή και βρήκα μόνο μια λίγο μεγάλη συσκευασία… εε ας μην το κάνω όλο μαργαρίνη λέω :p ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεια σου Τζίνα! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές και το μπλογκ!
Τη λεκιθίνη σόγιας μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε σπρεντς για πιο κρεμώδη υφή, σε άλειμμα σοκολάτας, σε ντρεσιν που περιέχει πχ λάδι και ξίδι για να μην διαχωρίζεται και επίσης διάβασα ότι χρησιμοποιείται σε ζύμες αντί για αυγό, αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!
ααα… το’πιασα 😉 σ’ευχαριστώ πολύ!!!
ίσως κάνω κανένα πειραματάκι σε ζύμη…