Μαργαρίνη DIY!

18 Nov

Συνταγή για σπιτική μαργαρίνη!

¼ κούπας+ 2 κ.γ. γάλα σόγιας

1 κ.γ. μηλόξυδο

¼ + 1/8 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ηλιέλαιο

½ κούπα+ 1 κ.σ.+ 1 κ.γ. λάδι καρύδας

2¼ κ.γ. λεκιθίνη σόγιας σε κόκκους (βιολογική)

(προαιρετικά βάζουμε και μια πρέζα κουρκουμά)

→ Ανακατεύουμε το γάλα σόγιας με το αλάτι και τους κόκκους λεκιθίνης να διαλυθούν.

Προσθέτουμε το ξύδι, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να σταθεί 5-10′.

Βάζουμε το μείγμα σε μίξερ και χτυπάμε δυνατά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ενώ συνεχίσουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν θέλουμε να βγει πιο κίτρινο βάζουμε και κουρκουμά (ή και άλλα μυρωδικά της προτίμησής μας).

Όσο το χτυπάμε θα φαίνεται σαν μαγιονέζα. Μετά από 1-2′ χτύπημα ακόμα, βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε σε βαζάκι. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, πήζει πολύ γρήγορα.

Το αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να παγώσει.

Αυτό ήταν. Θα γίνει μια νόστιμη και αφράτη μαργαρίνη που απλώνεται εύκολα.

Βγαίνει τέλεια!

Η συνταγή είναι από εδώ.

34 Responses to “Μαργαρίνη DIY!”

  1. mary 0 16 February at 22:56 #

    Τελεια!!!! η μαργαρινη!!! Δεν εβαλα soy milk (ειμαι κατα) αλλα coconut milk. Eυχαριστουμε για την ωραια συνταγη.

    • christina 0 24 December at 11:24 #

      χωρίς λεκιθίνη δεν πετυχαίνει ε?

      • synefaki 0 24 December at 16:10 #

        νομιζω οτι η λεκιθινη ειναι απαραιτητη. Δεν ειναι κ πολυ ακριβη, εγω αγοραζω το μεγαλο κουτι κ παει παραπολυ καιρο. Εχει καταπληκτηκη γευση.

      • 365vegandays 0 24 December at 16:40 #

        christina χωρίς λεκιθίνη δεν θα έχει απαλή/κρεμώδη υφή, αλλά θα θρυμματίζεται..

  2. tzina 0 8 May at 21:10 #

    καλησπέρα! μετά την αλλαγή στην διατροφή μου πριν λίγους μήνες, είναι από τις πρώτες ιστοσελίδες που επισκέφτηκα και λάτρεψα! φοβερές συνταγές, έχω τρελαθεί να φτιάχνω! συγχαρητήρια λοιπόν! η ερώτηση μου είναι η εξής: που αλλού μπορώ να την χρησιμοποιήσω την λεκιθίνη σόγιας; την αγόρασα γι’αυτήν την συνταγή και βρήκα μόνο μια λίγο μεγάλη συσκευασία… εε ας μην το κάνω όλο μαργαρίνη λέω :p ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • 365vegandays 0 9 May at 19:13 #

      Γεια σου Τζίνα! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές και το μπλογκ!
      Τη λεκιθίνη σόγιας μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε σπρεντς για πιο κρεμώδη υφή, σε άλειμμα σοκολάτας, σε ντρεσιν που περιέχει πχ λάδι και ξίδι για να μην διαχωρίζεται και επίσης διάβασα ότι χρησιμοποιείται σε ζύμες αντί για αυγό, αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!

      • tzina 0 13 May at 11:09 #

        ααα… το’πιασα😉 σ’ευχαριστώ πολύ!!!
        ίσως κάνω κανένα πειραματάκι σε ζύμη…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Σταφιδόψωμα « project: 365 vegan days - 1 20 November

    […] ½ κούπα μαργαρίνη […]

  2. Pretzel DIY « project: 365 vegan days - 1 21 November

    […] 2 κ.σ. μαργαρίνη […]

  3. Η Μηλόπιτα « project: 365 vegan days - 1 23 November

    […] 200 gr μαργαρίνη […]

  4. Μπισκότα digestive DIY « project: 365 vegan days - 1 23 November

    […] Αυτά τα μπισκότα δεν έχουν στην πραγματικότητα κάτι το ιδιαίτερα  χωνευτικό (digtestive) αλλά ούτε και κάτι το ιδιαίτερα υγιεινό Μπορούμε όμως εμείς να τα βελτιώσουμε, χρησιμοποιώντας μια καλής ποιότητας ζάχαρη (λιγότερο επεξεργασμένη, όχι την άσπρη κρυσταλλική η οποία δεν είναι και βίγκαν) και μια καλή βίγκαν μαργαρίνη χωρίς υδρογονωμένα (και κατά προτίμηση χωρίς φοινικέλαιο) ή ακόμα καλύτερα σπιτική. […]

  5. Vegan Gingerbread « project: 365 vegan days - 1 23 November

    […] ½ κούπα μαργαρίνη […]

  6. Vegan κρέπες « project: 365 vegan days - 1 23 November

    […] Μαργαρίνη DIY! […]

  7. Vegan κις με σπανάκι « project: 365 vegan days - 1 24 November

    […] 120 gr μαργαρίνη […]

  8. Σούπα κάστανο « project: 365 vegan days - 1 24 November

    […] 2 κ.σ. μαργαρίνη […]

  9. Μπισκοτοβούτυρο! « project: 365 vegan days - 1 25 November

    […] 4 κ.σ. μαργαρίνη […]

  10. Γαλακτομπούρεκο « project: 365 vegan days - 1 26 November

    […] 2 κ.σ. μαργαρίνη […]

  11. Κίνκαλι « project: 365 vegan days - 1 26 November

    […] 1 κ.σ. μαργαρίνη […]

  12. Μήλα ψητά « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 50 gr μαργαρίνη […]

  13. Τούρτα Τιραμισού « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 120 gr μαργαρίνη […]

  14. Macaroni and cheez « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 1/3 κούπας μαργαρίνη […]

  15. Μπισκότα μπανάνα « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 125 gr μαργαρίνη […]

  16. Τάρτα με κεράσια « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 90 gr μαργαρίνη […]

  17. Apfelstrudel « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 3 κ.σ. μαργαρίνη […]

  18. Τούρτα αμύγδαλο-σοκολάτα « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 1 κ.σ. μαργαρίνη […]

  19. Σουφλέ « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 2 κ.σ. μαργαρίνη […]

  20. Κρουασάν! « project: 365 vegan days - 1 27 November

    […] 150 gr μαργαρίνη […]

  21. Vegan Βασιλόπιτα « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] gr μαργαρίνη (ή πηχτό γάλα […]

  22. Frankfurter Kranz « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] 250 gr μαργαρίνη […]

  23. Καραμέλες! « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] 40 gr μαργαρίνη […]

  24. Vegan Quiche Lorraine (Κις Λωραίν) « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] 120 gr μαργαρίνη […]

  25. Τούρτα γενεθλίων! « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] 160 gr μαργαρίνη […]

  26. Polenta hearts « project: 365 vegan days - 1 28 November

    […] κ.γ. μαργαρίνη ή […]

  27. Βίγκαν τσουρέκι « project: 365 vegan days - 1 29 November

    […] 100 gr μαργαρίνη […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: