Σαλάτα πέστο

9 May

Αυτή η σαλάτα εκτός του ότι είναι πεντανόστιμη και κάνει το τέλειο ορεκτικό, είναι και εντυπωσιακότατη σε εμφάνιση χωρίς να χρειάζεται και πολλά πολλά. Για να φτιάξω το πέστο χρησιμοποίησα αυτή τη φορά φύλλα μέντας και αμύγδαλα και βγήκε φανταστικό.

Η σαλάτα λοιπόν πάει ως εξής:

χοντρές φέτες τομάτας, κι από πάνω με τη σειρά

1 κ.γ. πέστο μέντας (ή άλλο)

1 φέτα αγγούρι

1 φύλλο μαϊντανού

προαιρετικά: (για κερασάκι)
μία ή μισή ελιά χωρίς το κουκούτσι

λίγο ελαιόλαδο

Πέστο μέντας:

1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

2-3 χούφτες φρέσκα φύλα μέντας

½ κούπα ωμά αμύγδαλα

2-3 κ.γ. διατροφική μαγιά

½ λεμόνι

3-4 κ.σ. λάδι

1 σκ. σκόρδο

¼ κ.γ. αλάτι

→ Χτυπάμε πρώτα τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν χοντρά τρίμματα, κι έπειτα προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Χτυπάμε καλά, αν χρειαστεί ανοίγουμε το μούλτι και ανακατεύουμε, ξαναχτυπάμε κ.ο.κ. μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά λείο κι ομοιογενές.

Αν προλάβουμε, φυλάμε στο ψυγείο σε βαζάκι.

Καλή όρεξη!

2 Responses to “Σαλάτα πέστο”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ωμοφαγικά λαζάνια « project: 365 vegan days - 1 19 November

    […] έβαλα πέστο μέντας με […]

  2. Το Φυτικό Γιορτινό Τραπέζι - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - 0 24 December

    […] Επιλογές Xούμους με φασόλια κ λιαστή ντομάτα Σαλάτα πέστο Δροσιστική σαλάτα κολοκυθιού με πιπεριά φλωρίνης & […]

any comments??