Τζατζίκι DIY

2 May

Επειδή η συνταγή αυτή έχει γίνει μεγάλο σουξέ μέσα σε μερικές μέρες, αποφάσισα να της κάνω την τιμή και να την γράψω ξεχωριστά, μιας και την ξαναέφτιαξα σήμερα.

Λοιπόν, για 1 μερίδα τζατζίκι:

230 ml γάλα σόγιας

1 κ.σ. μηλόξυδο

½ κ.γ. αλάτι

1 σκ. σκόρδο

ελαιόλαδο

½ χούφτα άνηθο

2 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου

70 ml κρέμα σόγιας (ή άλλη φυτική κρέμα)

μισό αγγούρι (ή ένα σχετικά μικρό)

→ Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα σόγιας μαζί με το ξύδι κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε μετά από 1 λεπτό το αλάτι και το άμυλο αραβοσίτου και χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι να ανακατευτούν τα υλικά εντελώς.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με λίγο αλάτι, ώστε να βγάλει το νερό του. Το στύβουμε καλά και το ανακατεύουμε με τον άνηθο (ψιλοκομμένο), το σκόρδο λιωμένο και λίγο λάδι.

Αφρατεύουμε την κρέμα όταν έχει κρυώσει αρκετά με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και την κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στο ψυγείο ώστε το τζατζίκι να κρυώσει καλά και να ανακατευτούν τα αρώματα των υλικών.

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Τζατζίκι DIY”

  1. Vegan Lou 1 2 May at 22:38 #

    Μιας και δεν βρίσκω ποτέ γιαούρτι σόγιας εδώ πέρα θα δοκιμάσω αυτή την συνταγή μαζί με ντολμαδάκια! 😀

    • 365vegandays 1 2 May at 22:47 #

      να τη δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις! βγήκε πάρα πολύ καλό.

any comments??