Την συνταγή αυτή για κολοκυθόσουπα μου έχει στείλει η φίλη του μπλογκ νάνσυ (γνωστή και ως duck 😛 ) εδώ και πολλούς μήνες, σχεδόν όταν ξεκίνησα το πρότζεκτ. Τόσο καιρό λοιπόν τη φύλαγα και περίμενα με αγωνία πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή να την μαγειρέψω! Σήμερα λοιπόν έχει την τιμητική της, μιας και είναι η παγκόσμια βίγκαν ημέρα:)
Σας παραθέτω την συνταγή από το πρωτότυπο. Είναι πραγματικά εξαιρετική!
Χρειαζόμαστε
1 πράσο
1 μεγάλη πατάτα
2 μεγάλα καρότα
½ κιλό κολοκύθα
αλάτι κατά βούληση
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι μικρή
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
→ Τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι το πράσο κομμένο σε φέτες.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα.
Σβήνουμε με μία κούπα βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει (αν θέλουμε) ¼ του κύβου ζωμό λαχανικών (bio παρακαλώ).
Συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό –να σκεπάζει τα λαχανικά και λίγο παραπάνω- αλάτι, το τζίντζερ και την πιπεριά.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά ,σβήνουμε τη φωτιά-μέτρια θερμοκρασία- και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με πολτοποιητή-ράβδο.
Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό αν το αποτέλεσμα θυμίζει πουρέ και βράζουμε για λίγο ή αν είναι πολύ νερουλό ξαναβράζουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή τζίντζερ ή πιπέρι.
Είναι πολύ ωραίο πρώτο ή κυρίως ή μοναδικό πιάτο.
Μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγο δυόσμο, ή μαντζουράνα ή ό,τι βότανο θεωρήσεις πως θα ταιριάζει.
Αυτά και καλή όρεξη
Happy world vegan day!
Χα! Κι έλεγα να κάνω αυτές τις μέρες. Τζίντζερ έ; Και πράσο αντί για κρεμμύδι.. Χμ..
Εγώ έχω μία που έχει και λίγο μανταρίνι (5 σταγόνες) αλλά θυμίζει φρουτόκρεμα τελικά.
Θα σε εμπιστευτώ!
5 σταγόνες μανταρίνι?? πρέπει να είναι πολύ γκουρμέ συνταγή 😛
Πες πως σου βγήκε άμα τη φτιάξεις.
Η σουπα ειναι απλα υπεροχη!Την ειχα φτιαξει και περυσι αλλα φετος βγηκε υπεροχα νοστιμη.Να σαι καλα για τις συνταγες σου ,εχω φτιαξει αρκετες.