Κάρυ μανιταριών

25 May

1 πράσο

250 gr μανιτάρια

3 πατάτες (ή 3 μεγάλα καρότα)

1 πιπεριά

400 ml γάλα καρύδας

½ κ.γ. τζίντζερ

2 σκ. σκόρδο

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

1 χούφτα φύλλα μέντας

1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου

½ λεμόνι

1 κ.σ. σιρόπι

2 κ.γ. κάρυ

→ Βάζουμε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με 200 ml νερό και λίγο αλάτι.

Όταν βράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια κομμένα στη μέση, τις πατάτες χοντροκομμένες και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Τα αφήνουμε να βράσουν 5′.

Έπειτα προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 6-7′.

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά (από το λεμόνι το χυμό και το ξύσμα) και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και τα μανιτάρια, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1′ ακόμα.

Έτοιμο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με νούντλς φασολιών. Είναι λαχταριστό.

Καλή επιτυχία!

Από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup σε παραλλαγή.

any comments??