Πανεύκολη και πεντανόστιμη σάλτσα που συνοδεύει τέλεια ασιατικά πιάτα!
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. σιρόπι (σφενδάμου ή αγαύης)
1 κ.σ. λάδι
200 ml γάλα καρύδας
200 ml ζωμός λαχανικών
½ λεμόνι
2-3 πρέζες αλάτι
→ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι να τσιγαριστούν για 2′.
Προσθέτουμε το κάρυ και το σιρόπι και ανακατεύουμε για 1′.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την καρύδα και τον ζωμό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5′ σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι. Αν θέλουμε περνάμε τη σάλτσα μια φορά από το μπλέντερ ώστε να γίνει τελείως βελούδινη.
Είναι φανταστική! Σερβίρεται με λαχανικά στο γουόκ, με νούντλς, με stir-fry τόφου, ή και πάνω σε σαλάτα.
Είναι παραλλαγή από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup.
* φιστικοβούτυρο μπούμε να φτιάξουμε από φιστίκια, όπως κάνουμε το αμυγδαλοβούτυρο.
Τα φιστίκια θέλουν λιγότερο χτύπημα και γίνονται πολύ αφράτο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!
any comments??