300 gr σπιτικά vegan λουκάνικα
250 gr μανέστρα
~1000 ml νερό
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. τοματοπελτές
2 δαφνόφυλλα
¼ κούπας λευκό κρασί
2 καρφιά γαρύφαλλα
4 κόκκοι μπαχάρι
4-5 πρέζες κανέλα τριμμένη
αλάτι, λάδι
→ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό σιγά σιγά μέχρι ο πελτές να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5′.
Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα σε μια γάστρα και προσθέτουμε τη μανέστρα. Ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για ~30′. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ενδιάμεσα.
Καλή επιτυχία!
any comments??