Γιουβέτσι vegan

26 Apr

300 gr σπιτικά vegan λουκάνικα

250 gr μανέστρα

~1000 ml νερό

1 κρεμμύδι

3 κ.σ. τοματοπελτές

2 δαφνόφυλλα

¼ κούπας λευκό κρασί

2 καρφιά γαρύφαλλα

4 κόκκοι μπαχάρι

4-5 πρέζες κανέλα τριμμένη

αλάτι, λάδι

→ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό σιγά σιγά μέχρι ο πελτές να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5′.

Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα σε μια γάστρα  και προσθέτουμε τη μανέστρα. Ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για ~30′. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ενδιάμεσα.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: