Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Φτιάχνουμε έναν χορτοφαγικό κιμά της επιλογής μας και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Εγώ έφτιαξα κιμά από οκάρα και ήταν καταπληκτικός!
Κιμάς από οκάρα
500 gr οκάρα
2 καροτάκια
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
ρίγανη, θυμάρι, λίγο βασιλικό
1 κούπα κόκκινο κρασί
1½ κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο
→ Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα καρότα κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και την οκάρα.
Αφού τα φέρουμε κάμποσες βόλτες στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας με λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το περισσότερο ζουμί, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι στα γούστα μας κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Έτοιμος ο κιμάς. Τον αφήνουμε να κρυώσει, για να μην κάψουμε τα χεράκια μας.
2. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε σε ταψί, αφήνοντας 1-2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Ο κιμάς αυτός είναι αρκετός για 2 πακέτα κανελόνια.
3. Τα περιλούζουμε με μια απλή σάλτσα τομάτας με σκόρδο, ώστε τα κανελόνια να είναι καλυμμένα σχεδόν ως τη μέση.
4. Ψήνουμε για ~30′ σε μέτριο φούρνο με το σκεύος σκεπασμένο!
Έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και αφού κρυώσουν λίγο, σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
τι ωραία ιδέα ο κιμάς από οκάρα!
μερσί 😀