Μπιφτέκια σόγιας

14 Oct

250 gr αλευρι σόγιας

1-2 καρότα

1 κρεμμύδι

1-2 κολοκυθάκια

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

μπαχαρικά, μυρωδικά

αλάτι, λάδι, λεμόνι

→ Σε ένα μεγάλο μπωλ τρίβουμε με τον τρίφτη τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε το σογιάλευρο, τον τοματοχυμό και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και μπαχαρικά της προτίμησής μας (εγώ έβαλα βασιλικό και ινδικό μείγμα garam masala) και δουλεύουμε το μείγμα καλά να γίνει μια ζύμη.

Το αφήνουμε λίγη ώρα στην άκρη να τραβήξει τα υγρά του.

Έπειτα από μισή ώρα περίπου πλάθουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα (γύρω στα 16 μπιφτέκια).

Ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 20′ περίπου στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο και τα μουσκέυουμε με μπόλικο λαδολέμονο και ρίγανη. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα!

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι παραλλαγή από το βιβλίο “Μάθε κι εσύ πως και τι να τρως σωστά” του Ν. Φοράδη.

any comments??