Σπιτική μουστάρδα μπύρας

5 Jan

200 gr σιναπόσπορο

300 ml μπύρα

½ κ.σ. αλάτι

½ κ.γ. νιφάδες τσίλι

1οο ml μηλόξυδο

2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

→ Βάζουμε τους σπόρους της μουστάρδας σε ένα μπωλ μαζί με την μπύρα και τους αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

Προσθέτουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Βάζουμε τη μουστάρδα σε βρασμένα (αποστειρωμένα) βαζάκια και πριν κλείσουμε το καπάκι ρίχνουμε από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι για να τα στεγανοποιήσουμε.

Η ιδέα κι η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το BBC Food Collection και είναι αρκετά πικάντικη! Ίσως ξανα-ανακαλύψετε την μουστάρδα! Είναι πεντανόστιμη και εντελώς διαφορετική από την έτοιμη.

Advertisement

16 Responses to “Σπιτική μουστάρδα μπύρας”

  1. Maggie May 1 12 January at 21:54 #

    Επίσης καλό για selfmade BBQ-Sauce!

    • 365vegandays 1 12 January at 22:44 #

      Σωστά! Αυτήν χρησιμοποίησα κι εγώ 😉

  2. eliza 1 11 October at 21:43 #

    Υπάρχει περίπτωση να γίνεται λιγότερο πικάντικη;

    • 365vegandays 1 11 October at 21:53 #

      Ο άσπρος σιναπόσπορος δίνει πιο μέτρια μουστάρδα, ενώ ο μαύρος δίνει πιο πικάντικη.
      Κάτι άλλο που βοηθάει είναι να αλέσεις τους σπόρους πρώτα και να αφήσεις την σκόνη σε ένα βαζάκι να “ξεθυμάνει” λίγο καιρό.

      • eliza 1 12 October at 23:04 #

        Οκ, ευχαριστώ πολύ! Πάντως είναι πολύ νόστιμη ούτως ή άλλως!

        • 365vegandays 1 12 October at 23:56 #

          🙂

  3. γεωργια 0 5 March at 11:05 #

    Καλημέρα, την «έφτιαξα» σήμερα δεν βγήκε καθόλου καλή πήγε κατευθείαν για ανακύκλωση!!! Οι σπόροι δεν έλιωσαν ,ήταν πικρή με έντονη γεύση της μπύρας….
    Τι δεν έκανα καλά άραγε???
    Αν μπαίνεις στο υπέροχο sait σου ακόμα και έχεις κάποια συμβουλή ,ευπρόσδεκτη.
    Ευχαριστώ
    Γεωργία

    • 365vegandays 0 26 December at 13:35 #

      Γεια σου Γεωργία, είναι σημαντικό οι σπόροι να πολτοποιηθούν εντελώς, αλλιώς δεν θα έχει την σωστή υφή αλλά ούτε και τη σωστή γεύση..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μπιφτέκια σόγιας με σάλτσα BBQ « project: 365 vegan days - 1 12 January

    […] 1 κ.σ. μουστάρδα […]

  2. Λαχανικά ωγκρατέν « project: 365 vegan days - 1 24 April

    […] 1 κ.γ. μουστάρδα […]

  3. Φρέσκα λευκά σπαράγγια « project: 365 vegan days - 1 26 May

    […] 1 κ.γ. μουστάρδα […]

  4. Μπιφτέκια κινόας « project: 365 vegan days - 1 2 June

    […] 2 κ.γ. μουστάρδα […]

  5. Chick’n salad « project: 365 vegan days - 1 9 September

    […] 1 κ.γ. μουστάρδα […]

  6. Σάντουιτς για το σχολείο « project: 365 vegan days - 1 11 September

    […] κ.γ. μουστάρδα […]

  7. Σαλάτα λάχανο με σως « project: 365 vegan days - 1 14 September

    […] 1 κ.γ. μουστάρδα […]

  8. Ρόκα με σκορδομαγιονέζα « project: 365 vegan days - 1 26 October

    […] τη φορά έφτιαξα μια πιο απλή μουστάρδα (σε σχέση με τη μουστάρδα μπύρας) με την εξής […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: