300 ml μπύρα
½ κ.σ. αλάτι
½ κ.γ. νιφάδες τσίλι
1οο ml μηλόξυδο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
→ Βάζουμε τους σπόρους της μουστάρδας σε ένα μπωλ μαζί με την μπύρα και τους αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
Προσθέτουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Βάζουμε τη μουστάρδα σε βρασμένα (αποστειρωμένα) βαζάκια και πριν κλείσουμε το καπάκι ρίχνουμε από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι για να τα στεγανοποιήσουμε.
Η ιδέα κι η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το BBC Food Collection και είναι αρκετά πικάντικη! Ίσως ξανα-ανακαλύψετε την μουστάρδα! Είναι πεντανόστιμη και εντελώς διαφορετική από την έτοιμη.
Επίσης καλό για selfmade BBQ-Sauce!
Σωστά! Αυτήν χρησιμοποίησα κι εγώ 😉
Υπάρχει περίπτωση να γίνεται λιγότερο πικάντικη;
Ο άσπρος σιναπόσπορος δίνει πιο μέτρια μουστάρδα, ενώ ο μαύρος δίνει πιο πικάντικη.
Κάτι άλλο που βοηθάει είναι να αλέσεις τους σπόρους πρώτα και να αφήσεις την σκόνη σε ένα βαζάκι να “ξεθυμάνει” λίγο καιρό.
Οκ, ευχαριστώ πολύ! Πάντως είναι πολύ νόστιμη ούτως ή άλλως!
🙂
Καλημέρα, την «έφτιαξα» σήμερα δεν βγήκε καθόλου καλή πήγε κατευθείαν για ανακύκλωση!!! Οι σπόροι δεν έλιωσαν ,ήταν πικρή με έντονη γεύση της μπύρας….
Τι δεν έκανα καλά άραγε???
Αν μπαίνεις στο υπέροχο sait σου ακόμα και έχεις κάποια συμβουλή ,ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ
Γεωργία
Γεια σου Γεωργία, είναι σημαντικό οι σπόροι να πολτοποιηθούν εντελώς, αλλιώς δεν θα έχει την σωστή υφή αλλά ούτε και τη σωστή γεύση..