Ταχινόσουπα

13 Apr

250 gr μανέστρα/κριθαράκι

8 κ.σ. ταχίνι

2 σκ. σκόρδο

αλάτι,πιπέρι

1-2 κ.γ. κάρυ

→ Η πιο εύκολη και γρήγορη σούπα, και τολμώ να πω, στην πιο νόστιμη εκδοχή που έχω φάει -όπως την κάνει η μαμά μου :).

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1,3-1,5 λίτρα νερό και βάζουμε στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τη μανέστρα και την αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ταχίνι κι ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και το κάρυ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι η μανέστρα να μαλακώσει ( η μανέστρα πρέπει να “κρατάει” λίγο γιατί θα μαλακώσει κι άλλο αφού αποσύρουμε από τη φωτιά).

Έτοιμη η ταχινόσουπα. Την τρώμε ζεστή ζεστή.

Καλή όρεξη!

Advertisements

3 Responses to “Ταχινόσουπα”

  1. elsa 1 14 April at 23:06 #

    Βλέπω ότι πήρες και το πιάτο της μαμάς σου! 🙂
    Την έκανε κι η γιαγιά μου πάντα στις νηστείες, κι εμένα μου άρεσε και τη ρώταγα γιατί την κάνει μόνο τότε!

    • 365vegandays 1 15 April at 13:46 #

      Σωστή παρατήρηση.. κι εγώ δεν τη φτιάχνω συχνά, ενώ μου αρέσει πολύ!Δεν ξέρω γιατί :Ρ

  2. Μαίρη 0 25 November at 10:51 #

    καλησπέρα. νομίζω ότι είναι απαραίτητο το λεμόνι στο τελείωμα. Επίσης καραμελωμένα κρεμμύδια για γαρνιτούρα ώστε να εξισορροπήσει λίγο το πικρό του ταχινιού μαζί με μαιντανό για ελληνικό άρωμα.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: