5 κόκκινες πιπεριές κέρατο
3 σκ. σκόρδο
¹⁄3 κούπας ελαιόλαδο
50 gr κουκουνάρια
χυμό ενός λεμονιού
3 κ.σ. βασιλικό (ξερό)
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα/τσίλι
→ Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και τη μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 200º C για περίπου 45′.
Αφού τις γυρίσουμε μια φορά, τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο κι αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε.
Έπειτα τις βάζουμε με όλα τα άλλα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε καλά. Ίσως τραβήξει κι άλλο αλάτι, μιας κι οι πιπεριές είναι γλυκές. Αν το αφήσουμε λίγη ώρα να σταθεί πριν το φάμε, οι γεύσεις θα δέσουν καλύτερα.
Παραλλαγή της συνταγής:
Πέστο ψητής πιπεριάς από το ντουλάπι.
να κάτι που θα δοκιμάσω αύριο και όλας…ζήτω τα μακαρόνια!
ζήτωωω! 🙂
Ζήτωωωωωωωω, δεν έχω κανένα υλικό…. 😥
υπέροχη
nice!!!
φαίνεται πολύ yummy!
μόλις καθάρισα 3 φέτες ψωμί με αυτό το νοστιμότατο πέστο! Περίσεψε κιόλας οπότε αύριο θα κάνω και τα μακαρόνια 🙂 Μου έλειπε ο βασιλικός βέβαια αλλά και χωρίς αυτόν είναι τέλειο! Το μπούκοβο βέβαια ταιριάζει άψογα πρέπει να ομολογήσω!
Vivi άμα το φτιάξεις και με βασιλικό θα είναι ακόμα.. τελειότερο!
γεια σας και ευχαριστουμε για την νοστιμη πεστο! μια ερωτησουλα! ποσες μερες μπορουμε να την φυλαξουμε στο ψυγειο, αντεχει δηλαδη? σας ευχαριστώ